Acerca de

Reersøboernes Badestrand v/ Erik Olsen
I 1940 stiftede jeg bekendtskab med den badestrand, som Reersøboerne havde benyttet i mange år forinden. Adgangen var en lille sti, der hvor Jørgensvej er nu. Området var den gang tilplantet med nåletræer.
Ejeren af både strandområdet og stien hed Jørgen Pedersen (kaldet Jørgen-Peder), der ejede den firelængede gård på Strandvejen 52, hvor jorden hørte ind under.
I 1960 kom statens Jordlovsudvalg på banen, de ville ændre på jordfordelingen, med hensyn til markernes udnyttelse. For at have noget at starte/bytte med, købte de Jørgen-Peders gård. Men inden da - havde Jørgen-Peder sørget for, at kommunen købte hans køkkenhave, der hvor der nu er parkeringsplads midt i landsbyen.
Jørgen Peder ville også sikre at Reersøboerne kunne fortsætte med at bade fra hans strandområde, derfor skænkede han området til Reersøboerne. På skødet skulle der stå én ejer, og det blev Helsinge- Drøsselbjerg, som kommunen hed dengang.
I begyndelsen af 60-erne kom der gang i sommerhusudstykningen og sådan gik det også med Jørgensvej. Da parkeringsforholdene til badestranden ikke var egnede på Jørgensvej, valgte kommunen at flytte adgangsvejen over til Vilhelmsvej, dog uden at spørge beboerne, men i stedet for asfalterede de Vilhelmsvej.
Jørgen- Peder var et venligt og udadvendt menneske, med stor interesse for Reersø. At der dukkede folk op på badestranden fra Gørlev og omegn, tror jeg ikke han ville have noget imod. Men at interessen for Reersø badestrand skulle rygtes ud over hele Europa, så parkeringspladsen bliver fyldt op af internationale Autocampere, der ofte fylder hele parkeringspladsen, har ikke været hensigten med gaven til Reersøboerne.
Til forståelse af livet i et lille lokalsamfund
Erik Olsen, Reersø