
Reersø kryddersnaps og snapseture


Køb snaps fra Reersø
Har man ikke mod på selv at lave sin kryddersnaps, har butikken Havmågen et stort udvalg af kryddersnapse der har trukket på lokale urter og bær.
Kryddersnaps fra Reersøs natur
Reersø er beriget med en flot natur og rundt på halvøen er der mulighed for at samle blomster, urter og bær til skønne kryddersnapse.
Mange Reersø'ere laver deres egne kryddersnapse og bliver du inviteret indenfor, bliver du måske budt på en malturt- eller slåensnaps.
En af de mere garvede snapsebryggere er Christian Damlund. Han har mere end 40 års erfaring med snapsebrygningen.
Christian er født og opvokset på Bornholm og i haven i Tejn voksede et morbærtræ. Christians mor brugte morbærrene til kryddersnaps og måske er det derfra interessen stammer.
Der er ikke morbær på Reersø, men i gården ved Kalundborg museum, står et flot gammelt træ og der er rigeligt med bær.
Populære snapseurter
Strandmalurt vokser langs Reersøs østkyst - fra flasken og ned til havnen. Plukket i foråret giver snapsen en blid og lidt sød smag. Plukket i efteråret har urten været udsat for sol, regn og storm, og det smages i den noget kraftigere og fyldigere snaps. Begge passer godt til en sildemad.
Slåen, der vokser i store mængder på Reersøs syd- og vestside, er også populær til kryddersnaps. Den flotte røde snaps er særlig god til ost.
Men går du en tur rundt på Reersø, finder du også regnfang, brombær, rønnebær, gæslinger og mange flere.
Du kan hente en folder om snapseurter og snapsebrygning i Havmågen eller downloade den her:
Snapseture på Reersø
Christian og hans kone Jette arrangerer flere gange i løbet af sommeren snapseture på Reersø. En tur rundt på øen varer ca. 2 timer, Christian og Jette fortæller om snapsebrygning og udpeger de gode samlesteder. Der er selvfølgelig indlagt pauser med prøvesmagninger og tid til erfaringsudveksling.
En snapsetur afsluttes ved havnen med frokost bestående af rugbrød med halmristede sild, fedt, løg, surt, øl og kryddersnaps.
De populære snapseture annonceres bl.a. på kultunaut og i kalenderen på Oplev Reersø.