top of page
Søg
  • reersoegalleriet

Reersø Galleriet - Høstudstilling og tilbageblik


Tilbageblik: 2004 -2019 Reersø Galleriet åbner for sin 16. Sæson lørdag den 3. August 2019 kl.: 14 -16

Galleriet har siden det åbnede i 2004 haft mange forskelligartede udstillinger Galleriet er bygget op om Helle Kjærulffs billeder i akryl på lærred og akvareller , mange med inspiration fra Reersø og den Vestsjællandske natur Siden starten har Hall Thiman fra Skælskør bidraget med sine karakteristiske fugle håndskårne i lindetræ, men Hall har nu også vist mange andre arbejder fra hans værksted: skulpturer i brændt ler, legetøj i træ mm Flere gæstekunstnere har vist deres færdigheder i granit, fotografer har været med, forfattere, en enkelt grafiker fra Holland, glaskunstnere fra Estland og Sverige og naturligvis også fra Danmark En minderig jubilæumsudstilling med Signe og John Northtrup blev vist for nogle år siden. De byggede en særudstilling op, som viste eksempler på 50 års arbejde med leret, fantastisk! I foråret 2005 lavede vi en speciel udstilling sammen med Anna og Lars Ranfelt, temaet for udstillingen blev: Afrika Flotte kunsthåndværk erhvervet gennem flere år i Afrika: polerede granitskulpturer, Tinga Tinga Billeder sat op i Galleriet, og Helle Kjærulff måtte så ved denne lejlighed komponere andre motiver hentet fra rejser i Vestafrika...stor udfordring, men en rigtig god udstilling syntes vi selv! En anden flot udstilling blev lavet i samarbejde med pottemagere og keramikere fra Hjemegnen Hanne Tønnesen, Hanne Ingversen og Jette Egelund drejede hver sin kæmpekrukke op i loen tilhørende Familien Kjærulff Det strømmede til med beundrende gæster, som fik indblik i den store og krævende drejeproces Jette Egelund havde til den arbejdende proces inviteret sin Skuemester fra læretiden som pottemager. Han vejledte og opmuntrede undervejs, og til sidst fik han såmænd også en drejeskive, og til ære for de mange fremmødte, gentog han sin specialitet: Bispehuen, en fin bowle, som han i sine aktive dage i porcelænstiden var mester for! En anden sjov udstilling præsenterede Lars Trier som billedkunstner Han var på det tidspunkt ansat ved Det Kgl. Musikakademi i København, men blev dog overtalt til at vise sine finurlige billeder frem for offentligheden Ved samme lejlighed tilbød han en meget fin koncert i Reersø Kirke , hvor han og Christian Sievert spillede i en propfyldt kirke!! Flot oplevelse! Lars Trier er nu med i en kunstgruppe: De malende Musikere, sammen med blandt andre broderen Troels Trier m.flere! Det er sjovt at tænke over alle de mange udstillinger, det er blevet til, og vi ser frem til mange flere Flemming og Helle Kjærulff Reersø Galleriet Strandvejen 50 Reersø

#kunstpåReersø #reersøgalleriet #HelleogFlemmingKjærulff #Strandvejen #HallThiman #HanneIngvarsen #HanneChristensen #SigneogJohnNorthrup #JetteEgelund #TingaTinga #Trier #Demalendemusikere #LarsTrier #ReersøKirke #kunstudstillingen

112 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page