top of page

Vandreture på Reersø

QR-koder på ruterne

 

Når du går på ruterne kan du scanne QR-koder med din smartphone for få gode historier fra området.

 

> Hent brochure med ruter (pdf)

Oplev Reersø ved at følge en af disse fire kløverstier

 

På disse 4 ruter kan du opleve alt hvad der er specielt ved Reersø - fra kunst og kultur til natur og miljø.

Dronningerunden

Grøn rute 2,4 km

Tur gennem den gamle bydel og ned til havnen.

På turen kan der opleves bygninger fra før Stavnsbåndets ophævelse i 1800.
Ruten fører forbi Margretefiguren og Margretestenen, samt Andrés hus, som i dag er museum. De særprægede Radiohuse som ligger på Møllevej, blev bygget til de ansatte på radiostationen.
Turen går videre til havnen, hvor der stadig er fiskekuttere, som er med til at give et dejligt havnemiljø. I de høje moderne bygninger huserer Musholm Laks, der har havbrug ved øen Musholm. Fra havnen er der et flot kig til Storebæltsbroen. På turen tilbage kan du være heldig og møde en af byens haleløse katte.

Det åbne landskab

Blå rute 5,4 km

Den ideelle motionsrute til alle aldre.

Turen går forbi Margretestenen, gennem landsbyen, og ud i det dejlige og smukke landskab. Udflyttergården ”Skovbro” passeres, inden Radiostationen, hvor der er forment adgang. Radiomasterne kan stadig ses mod vest.
Turen går videre ud i det åbne landskab, inden du når sommerhusområdet.
Ruten fører dig forbi museet med amerikanerbiler, og videre forbi Dronningegården, hvor Dronning Margrete I. fik ly, da hun forliste i 1412. Ved de gamle gårde, står det fint udhuggede Reersøtræ med mytologiske figurer, som kunstnerne på Reersø har lavet.
Man passerer den gamle hyggelige Reersø Kro på bakken op mod kirken.

Flasken

Rød rute 7,5 km

Den alsidige tur fra bymidten til vandkanten.

Turen går ud gennem den mere end 200 år gamle landsby, gennem sommerhusområdet til Reersøs nordligste kyst. Der er et flot kig over til Asnæs med Asnæsværket og ind i bunden af bugten til Bjerge strand. Ruten går langs stranden mod øst til Flasken med Hallebyåens udmunding. Dette er et enestående og vigtigt naturområde for trækfugle og andre fuglearter, der fouragerer her. Har du energien kan du forlænge turen til Fugletårnet og eventuelt
landbrugsmuseet Fløjgården. Her kan du i sommerhalvåret se deres store flotte belgierheste. Syd for vejen ser du ud over Vejlen mod Dalby, Hals og Tuttens Klokketårn. Vejen går langs Vejlen til Reersø Kirke, der ligger smukt på toppen af en morænebakke, med en enestående udsigt over Vejlen til Dalby og Storebæltsbroen mod syd.

Øen rundt

Sort rute 10 km

Oplev Reersøs natur

Turen går mod nord gennem landsbyen, forbi kirken og mindestenen for tilbagekøb af øen i 1801. De 16 sten symboliserer øens gårde.
Gå en tur ind på kirkegården og se mindeområdet i den nordvestlige del. På Landervejen drejes der af mod sommerhusområdet til Reersøs fine badestrand. Herfra mod vest og så er du på vej øen rundt langs stranden og skrænterne. Der er flot udsigt først mod Asnæs, så Fynshoved og Romsø, øen Musholm med havbrug og Storebæltsbroen. Undervejs kan ses en enestående flot natur, med bl.a. planter, fugle, harer og rådyr - er du heldig, ser du et par marsvin. Der er mulighed for hvil på bænkene, der er opsat på et par af udsigtspunkterne.
Når du går forbi havnen, kommer du ud på
Anneses Sand og engarealer der kaldes
”Sylterne”.

bottom of page